Hemmagjord kebabpizza

Vi gjorde en riktigt god hemmagjord kebabpizza ikväll med eget kebabkött, egen kebabsås och egen pizzasallad. Det var ett projekt som tog ett litet tag men det blev jättegott och var klart värt jobbet. Förutom kebabkött och kebabsås använde vi champinjoner, lök, tomatsås och ost som fyllning till pizzan.

Kebabköttet tar ett bra tag att göra så se till att börja med det många timmar innan eller till och med dagen innan du planerar att äta pizzan. Gör sedan pizzadegen, strö på tomatsås, lägg på lök och champinjoner som du skivat och strö över ost. Strö slutligen över kebabköttet, in i ugnen och när pizzan är färdiggräddad häller du över kebabsås. Servera pizzan med pizzasallad och en god kall dryck.

Här hittar du våra recept för kebabkött, kebabsås och pizzasallad och recept för pizzadeg och tomatsåsen kommer här nedanför.

Recept: Pizzadeg

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2-3 dl rågsikt
  • 2 tsk torrjäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

  1. Häll i jästen i en bunke och häll i lite 40-45 gradigt vatten och rör till jästen har löst upp sig. Använder du färsk jäst ska vattnet vara fingervarmt. Häll över resten av vattnet och rör om.
  2. Tillsätt olja, salt och rör om.
  3. Rör ner vetemjöl och rågsikt lite i taget och arbeta dagen tills den är smidig och lossnar från kanterna i bunken.
  4. Låt degen jäsa i 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.
  5. När den jäst klart, ta upp degen och lägg på ett mjölat bord och knåda den ett par minuter. Kavla nu ut degen, antingen till en rektangulär form eller en rund. Räcker till en stor eller två lite mindre pizzor.
  6. Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på din fyllning.
  7. Grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Recept: Tomatsås

Ingredienser

  • 250 gram passerade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk basilika
  • ½ msk olivolja

Instruktioner

  1. Låt de passerade tomaterna koka upp i en kastrull.
  2. Krydda med tomatpuré, salt, peppar, olivolja, socker och örterna.
  3. Låt tomatsåsen koka i 10 minuter, rör om och lägg sedan ett tunt lager på din pizzadeg.

8 betyg