Sockerkaka med citron

Sockerkaka med citron
Sockerkaka med citron är en saftig mjuk kaka med en härlig och frisk smak av citron. Den här kakan passar perfekt till fikat och du kan lätt variera den genom att byta ut smaken med till exempel blåbär, du hittar receptet till sockerkaka med blåbär här. Det går även utmärkt med äpplen, jordgubbar och andra frukter och bär.

Recept: Sockerkaka med citron

Sammanfattning: En saftig sockerkaka med citron som passar utmärkt till fikat. Lätt att göra men så himla gott!

Ingredienser

  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt temperaturen på 175 grader, medan ugnen blir varm kan du smörja och bröa din sockerkaksform.
  2. Vispa ägg och socker tills du får en vit och pösig smet. Blanda ihop mjölet med bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
  3. Smält smöret och häll ner mjölken så att temperaturen sjunker. Rör ner smörblandningen i äggblandingen och rör om. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Riv skalet av en citron och rör ner, häll ner lite citronjuice och rör om. Häll sedan smeten i din sockerkaksform och ställ in i ugnen.
  4. Grädda din sockerkaka i cirka 30 minuter i mitten av ugnen. För att vara säker på att kakan är klar kan du testa med en sticka. Är stickan torr kan du ta ut din sockerkaka!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!