Enkel hollandaisesås med stavmixer

Hollandaisesås

Hollandaisesås, den där härligt krämiga såsen som passar till det mesta. Min favorit är absolut ägg benedict men hollandaise fungerar lika bra till huvudrätter med fisk. Otroligt gott och enkel att göra! Den här hollandaisesåsen gör jag med en stavmixer och det tar verkligen mindre än 10 minuter att mixa ihop allt från start till servering. Tänk på att servera såsen direkt eller förvara i en kastrull med lock upp till en timme eftersom du inte kan låta den svalna och värma upp såsen igen.

När jag gjorde det här receptet serverade jag det med en ägg benedict toast med avokado och lite rökt parmaskinka. Otroligt gott!

Recept på Hollandaisesås gjord med stavmixer

Sammanfattning: En enkel och snabb hollandaisesås gjord med stavmixer. Supersnabbt att laga ihop! Du får en riktigt krämig och härlig hollandaisesås.

Vad behöver man för laga hollandaisesås?

  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt
  • 100 gram smör

Hur gör man Hollandaisesås?

  1. Börja med att blanda ihop äggulan, vatten, citronjuice och salt i en kopp eller skål som passar till din stavmixer.
  2. Smält smöret i en liten kastrull. Häll över i ett mått eller bringare som du enkelt kan kontrollera för att hälla i smöret i en kastrull.
  3. Placera stavmixern i botten av din kopp eller skål och börja mixa. Häll försiktigt ner smöret, långsamt och det ska nu emulsifiera med äggblandningen. Fortsätt att mixa hela tiden tills allt smör är mixat.
  4. Hollandaisesåsen ska nu vara krämig. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera!

Färdigt på: 10 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


249 betyg

Recept Såser