Hash Browns

Hash Browns

Hash Browns är ett av de recepten som verkligen inte tar lång tid att göra men som smakar otroligt gott och som passar perfekt till den där stora söndagsfrukosten eller brunchen. Jag brukar alltid servera mina hash browns med ett stekt ägg, lite champinjoner och tomater som jag steker i smör och lite hackad persilja. Om man vill så kan man steka upp lite bacon också, det passar alldeles utmärkt. Snabbt att laga, med få ingredienser och hash browns smakar otroligt gott!

Recept på Hash Browns

Sammanfattning: Hash Browns, en otroligt god och smakrik potatisrätt som passar perfekt till både frukost och brunch. Går snabbt att göra och serveras gärna med ägg, bacon, tomater och champinjoner. Receptet ger dig runt 8-10 hash browns.

Vad behöver man för att laga Hash Browns?

    • 4  potatisar
    • 1/4  gul lök
    • 1 ägg
    • Vegetabilisk olja
    • Salt & peppar

Hur gör man Hash Browns?

  1. Börja med att riva skala potatisen. Riv sedan potatis och lök på det grövsta på ett rivjärn.
  2. Använd hushållspapper eller en kökshanduk och försök pressa ur vätskan från potatisen.
  3. Vispa upp ett ägg och blanda ner med potatisen.
  4. Strö över lite salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja. När det har hettats upp kan du ta en matsked potatis och lägga i stekpannan. Platta till med en stekspade och låt steka i cirka 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått en fin färg och krispig yta.
  6. Lägg på lite papper så att oljan sugs upp.
  7. Servera gärna med stekt ägg, tomater, champinjoner och eventuellt bacon.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg