Kycklinggryta med örter
Ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska göra för mat när man är trött efter en lång skol- eller arbetsdag. Då passar det utmärkt att bara slänga ihop något snabbt och idag blev det en enkel men god kycklinggryta med örter. Snabbt, enkelt och man får snabbt i sig maten. Vi serverade med pasta men man kan självklart välja annat, tror att bulgur hade passat utmärkt också. Har ni några favoriter när det gäller snabblagad mat?
Recept: Kycklinggryta med örter
2 portioner
Ingredienser
- 2st kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 2dl lätt creme fraiche
- 1 dl matlagningsgrädde
- 3 msk gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- saft från 1/3 citron
- ½ tsk torkad basilika alt. en knippe färsk basilika
- 1 tsk italiensk örtkrydda
- Svart -och vitpeppar
- salt
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i olivolja tillsammans med den gula löken och den pressade vitlöken.
- Slå på creme fraichen och grädden och låt koka upp.
- Pressa i citronsaften och ha i basilika, italiensk örtkrydda, svart -och vitpeppar samt salt.
- Låt småputtra i 10min och smaka av med ev. mer kryddor.
- Servera med nykokt tagliatelle.
Lämna ett svar