Älgskavsgryta med kantareller

Älgskavsgryta med kantareller lagade Sebastian en dag då vi var på besök hos hans föräldrar. Kantarellerna hade vi plockat själva ute i skogen hos dem och det är något speciellt med att kunna plocka kantarellerna själv och använda i maten. Det blev lite av en skogsgryta kan man säga, gott och enkelt att göra!

älgskavsgryta-med-kantareller

Recept: Älgskavsgryta med kantareller

4 portioner

Ingredienser

  • 500g älgskav
  • 100g färska kantareller
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ gul lök
  • Smör
  • Soya
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Finhacka löken och hacka kantarellerna grovt om det behövs.
  2. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek löken och kantarellerna mjuka.
  3. Ha i älgskav och stek på medelvärme i ca 5min.
  4. Tillsätt grädden och låt koka upp.
  5. Ha i några droppar soya och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera tillsammans med potatis eller ris.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!