Älgskavsgryta med kantareller

Älgskavsgryta med kantareller lagade Sebastian en dag då vi var på besök hos hans föräldrar. Kantarellerna hade vi plockat själva ute i skogen hos dem och det är något speciellt med att kunna plocka kantarellerna själv och använda i maten. Det blev lite av en skogsgryta kan man säga, gott och enkelt att göra!

älgskavsgryta-med-kantareller

Recept: Älgskavsgryta med kantareller

4 portioner

Ingredienser

  • 500g älgskav
  • 100g färska kantareller
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ gul lök
  • Smör
  • Soya
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Finhacka löken och hacka kantarellerna grovt om det behövs.
  2. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek löken och kantarellerna mjuka.
  3. Ha i älgskav och stek på medelvärme i ca 5min.
  4. Tillsätt grädden och låt koka upp.
  5. Ha i några droppar soya och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera tillsammans med potatis eller ris.

(Inga röster)