Fetaostbiffar med citronbulgur och tzatziki

Fetaostbiffar med citronbulgur och tzatziki har jag varit sugen på i minst en vecka och äntligen i dag fick det bli det till middag. Personligen tycker jag det blir godare om man använder nötfärs och gör en fetaoströra att fylla biffarna med. Men självklart kan man använda lammfärs eller vanlig bland -och fläskfärs.

Recept: Fetaostbiffar med citronbulgur och tzatziki

Ingredienser

4 medelstora biffar

  • 500g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • En nypa flingsalt
  • 100g fetaost
  • 2 tsk creme fraiche
  • 1 tsk gräslök
  • Citronbulgur:
  • 2 portioner bulgur
  • Jucie från en ½ citron

Instruktioner

  1. Blanda nötfärsen med ströbröd, ägg, mjölk, peppar och salt. Rör om väl.
  2. Blanda smulad fetaost med creme fraiche och gräslök.
  3. Gör biffar av färsen och tryck ner fetaoströran i dem. Stek dem så det får en fin yta och sätt sedan in dem i ugnen på 225º i ca 10-12min tills de är genomstekta.
  4. Servera med tzatziki och bulgur, där du pressat i citronjucie från en ½ citron i bulgurn.

(uteslut bulgurn för LCHF)



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!