Kycklinggratäng

Denna kycklinggratäng slängde vi ihop ganska kvickt nu ikväll. (& jag menar verkligen slängde, för vi var så hungriga att vi kastade ner alla ingredienserna fort som tusan. Haha!)
Egentligen är den perfekt som bjudrätt om man blir många till middagen, för den kräver minimal insats och få ingredienser.

Recept: Kycklinggratäng

2 portioner

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 4 st färska champinjoner
  • ½ röd paprika
  • ½ medelstor gul lök
  • 3 msk chilisås
  • 3 dl creme fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ – 1 dl riven prästost (vi använde en som varit lagrad i 36mån, blev fantastiskt gott!)

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilén i mindre bitar och stek i lite smör.
  2. Grovhacka paprika och lök och skiva champinjonerna. Vänd ner i stekpannan.
  3. Låt fräsa någon minut och tillsätt sedan chilisås, creme fraiche och mjölk.
  4. Tillsätt salt, svart -och vitpeppar och smaka av.
  5. Häll i en ugnsform och strö över med riven ost. Ställ in i 225º i ca 10-12min tills osten fått färg.
  6. Servera med ris eller bulgur.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!