Fläskfilégratäng med kantareller

fläskfilégratäng-med-kantareller
Fläskfilégratäng med kantareller är en höstig gratäng fylld med massa härliga kantareller. Enkel att göra och det behövs inte så mycket ingredienser. Du kan självklart byta ut kantareller mot både champinjoner, trattkantareller eller karljohan. Servera med lite ris och njut av en härlig måltid som verkligen andas höst!

Recept: Fläskfilégratäng med kantareller

SammanfattningEn härligt höstig fläskfilégratäng fylld med kantareller och massor av krämig svampsås. Perfekt för att njuta av höstens alla goda smaker!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1/2 gul lök
  • 300 gram kantareller
  • 3 dl grädde
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  1. Börja med att rensa och putsa fläskfilen. Skiva den i skivor som är cirka 2 cm tjocka. Salt och peppra och stek sen så att du får en fin stekyta.
  2. Hacka löken fint och dela kantarellerna i mindre bitar. Stek gyllene i smör och tillsätt sedan grädden. Låt koka upp i cirka 5 minuter.
  3. Lägg den stekta fläskfilén i botten av en ugnsform och strö över svampsåsen. Strö över ost och grädda sen i ugnen i cirka 40 minuter på 175 grader.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!