Grillad kyckling med ananas

Snabb och lätt middag idag. Det tycker vi om! Det blev en kylskåpsrensning som resulterade i att vi grillad kyckling, halloumi och färsk ananas. Till det åt vi en pastasallad med en enkel vinegrette.

Grillad kyckling med ananas

Recept: Grillad kyckling med ananas

2 portioner

Ingredienser

    • 2 kycklingfiléer
    • 1/4 färsk ananas i skivor
    • 4 skivor halloumi
    • havssalt & svartpeppar

Pastasallad:

    • 1 portion farfalle
    • 5 körsbärstomater
    • 1/3 gurka
    • 1 burk majskorn
    • ½ röd paprika
    • Krispsallad
    • 1 salladslök
    • solrosfrön

Vinegrette:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • en nypa havssalt
  • 1 msk italiensksalladskrydda
  • några varv med svartpepparkvarnen

Instruktioner

  1. Banka kycklingfilérna med en köttklubba så du får tunna fina filéer. Gnid in med olivolja och krydda med havssalt och svartpeppar.
  2. Skiva halloumin och ananasen.
  3. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, ca 15min. Lägg på halloumin och ananasen på grillen i ca 3-5min.
  4. Gör vinegretten genom att blanda alla ingredienser i en serveringsskål.
  5. Koka pastan enligt anvisning och låt bli kall. Hacka gurka, lök, krispsallad och paprika och häll ner i vinegretten.
  6. Lägg ner körsbärstomaterna, pastan och tomaten. Strö över solrosfrön och låt stå kallt.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!