Surdegstoast med sparris och pocherat ägg

Surdegstoast med sparris och pocherat ägg
Surdegstoast med sparris och pocherat ägg, en riktig favorit till söndagsfrukosten som går snabbt att göra. Jag använde mitt surdegsbröd som jag stekte upp med lite salt och olivolja tills det hade fått en fin och krispig yta. Sparrisen stektes i lite smör och salt och under tiden pocherade jag ett ägg som passar alldeles utmärkt. För att bryta av smaken lite så ringlade jag över lite citronjuice och lite salladslök. Otroligt gott och superlätt att göra!

Recept på toast med sparris och pocherat ägg

Sammanfattning: En riktigt god surdegstoast med sparris, pocherat ägg och lite citronjuice. Otroligt gott och passar perfekt till den där långa härliga söndagsfrukosten.

Vad behövs?

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 ägg
  • Färsk sparris
  • Salladslök
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt & peppar
  • Citron
  • 1 msk vitvinsvinäger

Hur gör man?

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Sänk värmen och droppa i lite vinäger och rör om så det skapas en virvel. Knäck ägget och lägg försiktigt i vattnet medan du har en virvel i kastrullen. Koka lätt i 4 minuter och ta sedan upp med en hålslev. Lägg på lite papper tills det ska serveras.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek surdegsbrödet tills det fått lite färg och krispig yta.
  3. Lägg ner en klick smör och stek sparrisen ett par minuter.
  4. Lägg på sparrisen på surdegsbrödet och toppa med det pocherade ägget.
  5. Strö över lite hackad salladslök, salt, peppar och lite citronjuice.
  6. Servera och njut av en härlig frukosttoast!

Färdigt på: 10 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg

Brunch Frukost Recept