Krämig svamppasta

Krämig svamppasta
En krämig svamppasta fylld med både skogschampinjoner och karljohan. En snabblagad pasta som är fylld av härliga smaker och en krämig sås med svamp, färsk persilja och en touch av parmesan. Använda gärna säsongens svamp och njut av en härlig svamppasta!

Recept: Krämig svamppasta

Sammanfattning: En snabblagad svamppasta med en krämig sås som är fylld av härliga smaker. Använda gärna säsongens svamp och toppa med massa parmesan och färsk persilja!

Ingredienser

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 vårlök
  • 3 dl grädde
  • 300 gram skogschampinjoner
  • 100 gram karljohan
  • Parmesan
  • Olivolja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Koka upp vatten som du saltar och koka tagliatelle enligt instruktioner.
  2. Hacka färsk persilja fint samt vårlöken. Skiva svampen och fräs lök samt svamp i en stekpanna som du hettat upp med lite olivolja. Stek tills det får en gyllene färg.
  3. Tillsätt grädden och låt koka i cirka 5-10 minuter.
  4. Blanda ihop tagliatelle med grädden och ha i lite pastavatten om såsen blivit för tjock. Rör ner parmesan och färsk persilja och njut av en härlig svamppasta!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!