Fyllda auberginer
Fyllda auberginer är en av mina favoriter när det kommer till vegetariska rätter. Det bästa med fyllda auberginer är att du kan variera dem i oändlighet. Min fyllning består av zucchini, lök, vitlök, körsbärstomater, oliver, ost, bulgur och champinjoner. Med lite oregano, peppar och salt får du en riktigt fräsch måltid som mättar rejält och som ändå är både nyttig och enkel att göra.
Recept: Fyllda auberginer
Sammanfattning: Fylla auberginer med en smakrik fyllning och toppade med mozzarella, en av de bästa vegetariska rätterna jag vet!
Ingredienser
- 2 auberginer
- 1/2 zucchini
- 200 gram champinjoner
- 1-2 dl kokt bulgur
- 200 gram körsbärstomater
- 1/4 dl gul lök
- 1/2 dl hackade oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 100 gram mozzarella
- Olivolja
- Oregano, Svartpeppar & Salt
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- Dela dina auberginer på mitten i längsled. Pensla skärytan med lite olivolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 15-20 minuter.
- Hacka under tiden dina grönsaker. När auberginerna är klara är det dags att gröpa ur köttet, spara detta. Lämna lite längs kanterna för att behålla stabiliteten.
- Fräs lök och vitlök och tillsätt resterande grönsaker samt köttet från auberginerna. Blanda ner bulgurn och krydda med oregano, peppar och salt.
- Lägg röran i aubergineskalen och toppa med lite mozzarella och grädda i 10 minuter eller tills osten fått färg.
Färdigt på: 35 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar