Pocherat ägg på toast

Pocherat ägg
Pocherat ägg på toast är en av mina favoritrecept till frukost. Många är kanske avskräckta att det ser krångligt ut men med rätt metod är det faktiskt jättelätt att pochera ägg och det tar bara någon enstaka minut. Eggs benedict är en annan variant du kan göra med pocherat ägg men då ska du servera det med hollandaisesås. Den här toasten är lite enklare men är jättegod den också!

Pocherat ägg toast

Recept: Pocherat ägg på toast

Sammanfattning: Pocherat ägg på toast är en av mina bästa frukostmackor som jag verkligen älskar. Det är enkelt och känns lite lyxigare än ett vanligt ägg. Servera med lite persilja, salt och peppar.

Ingredienser

Pochera ägg

  • 1 Ägg
  • Vatten
  • Salt
  • 1 msk Ättika / vitvinsvinäger
  • Toast
  • Färsk persilja

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten, sänk värmen på plattan så att vattnet sjuder istället för att koka. Rör ner ättika eller vitvinsvinäger samt salt.
  2. Knäck ägget i en kopp och häll väldigt försiktigt ner ägget i kastrullen. Låt sjuda i cirka 2-3 minuter.
  3. Ta upp ägget med en hålslev, lägg på toasten och skär ett snitt över gulan.
  4. Servera på din rostade macka och lägg gärna på lite sallad, färsk persilja och lite svartpeppar.

Färdigt på: 5 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!