Köttfärssås med kantareller

Köttfärsås med kantareller är typisk vardags-höstmat hos oss. Kantareller och timjan piffar upp köttfärsåsen och passar utmärkt de där gråa och stressiga vardagarna, då man inte har så mycket tid eller lust att stå vid spisen.

köttfärssås-med-kantareller

Recept: Köttfärssås med kantareller

4 portioner

Ingredienser

  • 500g nötfärs alt. blandfärs
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • ½ l färska kantareller
  • 1 tsk oxfond
  • 1 dl matlagninsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk soya
  • Svartpeppar
  • Salt

Instruktioner

  1. Finhacka löken och stek i smör tillsammans med kantarellerna.
  2. Tillsätt färsen och stek.
  3. Slå på grädde, mjölk och oxfond.
  4. Låt koka upp och ha sedan i soya och timjan.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera tillsammans med spaghetti.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!