Burrito

Burrito
Burrito är en av mina favoriter när det komma till snabbmat, det är så enkelt men ända relativt nyttigt eftersom det mest är ris, bönor och köttfärs fylld i en härlig vetetortilla. Suveränt gott och passar utmärkt att variera den traditionella tacon med.

Recept: Burrito

SammanfattningBurrito är en enkel mexikansk rätt som passar utmärkt att variera tacosen med. Personligen fördrar jag den nedanstående fyllningen som nog är lite amerikaniserad, men ack så gott!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 500 gram nötfärs
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt & peppar
  • Creme Fraiche
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk majs
  • Salsa

Instruktioner

  1. Koka riset enligt instruktioner på förpackning. Vanligtvis 6 dl vatten till 3 dl ris.
  2. Fräs köttfärs i lite smör med hackad chilifrukt, hackad vitlök samt lök, kummin, paprikapulver, salt och peppar. Häll i lite salsa i slutet.
  3. Fyll din burrito med det kokta riset, köttfärsen som du stekte, lite svarta bönor, majs och toppa med lite creme fraiche.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!