Burrito

Burrito
Burrito är en av mina favoriter när det komma till snabbmat, det är så enkelt men ända relativt nyttigt eftersom det mest är ris, bönor och köttfärs fylld i en härlig vetetortilla. Suveränt gott och passar utmärkt att variera den traditionella tacon med.

Recept: Burrito

SammanfattningBurrito är en enkel mexikansk rätt som passar utmärkt att variera tacosen med. Personligen fördrar jag den nedanstående fyllningen som nog är lite amerikaniserad, men ack så gott!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 500 gram nötfärs
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt & peppar
  • Creme Fraiche
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk majs
  • Salsa

Instruktioner

  1. Koka riset enligt instruktioner på förpackning. Vanligtvis 6 dl vatten till 3 dl ris.
  2. Fräs köttfärs i lite smör med hackad chilifrukt, hackad vitlök samt lök, kummin, paprikapulver, salt och peppar. Häll i lite salsa i slutet.
  3. Fyll din burrito med det kokta riset, köttfärsen som du stekte, lite svarta bönor, majs och toppa med lite creme fraiche.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!