Hamburgare med surdegsbröd

I slutet av förra veckan så bakade jag ett ljust surdegsbröd som blev riktigt gott, eftersom det var fredag och fotboll så lagade jag ihop två rejäla hamburgare med surdegsbröd. Jag toppade hamburgaren med lite tabasco i botten, salladsblad, gurka, lök, tomat, cornichons och en god skiva cheddarost. Jag tyckte det blev betydligt godare med tjock skiva surdegsbröd än vanligt bröd, framhävde smakerna på ett perfekt sätt!

Hamburgare med surdegsbröd

Recept: Hamburgare med surdegsbröd

Sammanfattning: En rejäl burgare med surdegsbröd

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • 500 gram högrevsfärs
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 4 skivor cheddar
  • salladsblad
  • gurka
  • cornichons
  • tomat
  • lök

Instruktioner

  1. Blanda färsen med äggulan, senapen och krydda med salt och svartpeppar. Dela upp köttfärsen till 4 hamburgare och forma till.
  2. Stek hamburgarna ett par minuter på varje sida beroende på tjocklek.
  3. Lägg på cheddarosten i slutet så den hinner smälta.
  4. Styla hamburgaren efter smak och tycke!
  5. Jag körde lite tabasco i botten, salladsblad, gurka, tomat, gul lök och toppade med cornichons.
  6. Riktigt gott!

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Köp ingredienserna från Mat.se


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få en rabattkod som ger dig hela 160 kr att handla mat för.