Bulgursallad med kyckling

Bulgursallad med kyckling är en enkel och frisk favorit som är väldigt lättlagad men den bjuder ändå på många goda smaker. Basen i salladen är så klart bulgur och sedan tillsätts det bland annat kyckling men även soltorkade tomater och oljan därifrån vilket sätter en fantastisk smak på salladen. Vi har även i lite citronsaft och basilika vilket sätter pricken över i:et!

bulgursallad-med-kyckling

Recept: Bulgursallad med kyckling

4 portioner

Ingredienser

  • 2st kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl bulgur
  • 100g soltorkade tomater + 2 msk av oljan
  • 1 röd paprika
  • 1 dl haricot verts
  • ½ citron
  • 3st körsbärstomater
  • 1 msk färsk basilika
  • En nypa socker
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i olivolja. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll över kycklingen i en större skål.
  2. Koka bulgurn och haricot vertsen enligt anvisningar i två kastruller.
  3. Grovhacka paprikan, soltorkade tomaterna och körsbärstomaterna och vänd ner tillsammans med kycklingen.
  4. Slå på lite av oljan från de soltorkade tomaterna och pressa ner saften från citronen och strö över lite socker.
  5. Rör om och tillsätt bulgurn och haricot vertsen när de är färdigkokta.
  6. Smaka av med ev. mer salt och svartpeppar.
  7. Servera tillsammans med fetaoströra.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!