Grillspett och tzatziki

Grillspett och tzatziki blev det idag för här sken solen hela dagen, så vi passade på att grilla för första gången i år. Jag älskar bara lukten av en grill, det får en att längta så till sommaren. Idag fick det bli grillspett med en underbart god tzatziki till.

Recept: Grillspett med tzatziki

2 portioner

Ingredienser

Grillspett

    • 2 ryggbiffar
    • 1 röd paprika
    • 4 champinjoner
    • 2 bacon & ostkorvar
    • 4 st baconskivor
    • 2 grillpinnar

Grillolja

    • 1 dl rapsolja
    • 2 msk soya
    • ½ dl chilisås
    • lite tabasco
    • ½ tsk oregano
    • 2 msk HP hickory
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • ½ tsk honung
    • 2 tsk vitvinsvinäger
    • ½ tsk paprikapulver
    • 1 krm chiliflakes

Tzatziki

  • 2 dl avrunnen turkisk yoghurt
  • 1/4 grovt riven och avrunnen gurka
  • salt & svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till grilloljan. Dela varje ryggbiff i 4 bitar och dela korven mitt av. Linda in korven i bacon. Dela paprikan i 4 stora bitar. Varva kött, paprika, korv och champinjon på ett träspett (som har legat i blöt) Pensla sedan spetten med grilloljan och grilla tills köttet är klart.
  2. Blanda yoghurten med olivoljan och vinägern. Rör om väl. Blanda i gurkan och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt & svartpeppar. Låt stå kallt minst 1h innan servering.

(Inga röster)