Grillad benfri kotlettrad

Grillad benfri kotlettrad (Gud vad långt namn det var för en sak) blev kvällens måltid i dag, och herre min gud vad saftig och god den blev! Den fick ligga på i 1h på grillen tills den hade en innertemp på 78º, och sedan fick den vila ett tag innan vi skar upp den i bitar.

 

Recept: Grillad benfri kotlettrad

Ingredienser

  • 700g hel benfri kotlett
  • 2 tsk BBQ krydda med röksmak
  • 1 dl Grillolja

Instruktioner

  1. Pensla kotletten med grilloljan och ”skrubba” den med en BBQ-krydda som har röksmak. Vi använde oss utav ”smoke house rub” från Williams-Sonoma, som vi köpte i USA. Men du kan även använda röksalt eller andra kryddor med röksmak.
  2. Grilla sedan kotletten i ca 1h tills innertemperaturen är 78º och köttet är klart. Låt det vila 10min i aluminiumfolié innan du skär upp köttet.

Servera med klyftpotatis, ratatouille och en kall bearnaise.


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!