Äppelpaj med sirap

Idag blev det äppelpaj med sirap för jag hittade äpplen för 10kr per 1kg äpple på ICA, ni kan ju gissa vem som fick med sig en påse hem. Jo, jag! och nu står äppelpajen på bordet och den blev klar precis lagom till premiären av Grey’s anatomy.

Äppelpaj

Recept: Äppelpaj med sirap

1 äppelpaj

Ingredienser

  • 125g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 4-5 äpplen
  • 2 tsk kanel

Instruktioner

  1. Nyp ihop smör med vetemjöl, havregryn och strösocker, tills det blir en grynig massa.
  2. Skala och dela äpplena i klyftor.
  3. Lägg i en pajform och ringla över sirap och kanel. Blanda runt och strö över smuldegen.
  4. Grädda i 175º i 20min och servera med vaniljglass.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!