Citronkakor

Citronkakor
Citronkakor är härliga kakor som är härligt friska och syrliga eftersom det är både lite citronskal och citronjuice nerpressat i kaksmeten. Otroligt goda och enkla att göra, dessutom så tar inte alls så lång tid att baka ihop. På runt 20 minuter så har du fått ihop en sats med härligt friska citronkakor!

Recept: Citronkakor

Sammanfattning: Friska och härliga citronkakor som passar perfekt till fikat. Snabbt att baka, är klara på under 20 minuter. Kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 3 1/4 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 gram smör
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 citron
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  3. Riv skalet från en citron och pressa ut juice från citronen.
  4. Vispa sedan ihop smör som är rumstempererat med socker samt citronskal och citronjuice.
  5. Häll i ägget och vispa ihop tills det löst upp sig.
  6. Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop till en smidig deg. Sätt i kylen under 30 min.
  7. Dela degen och rulla till bollar som du sedan pressar ut på en bakplåtsklädd plåt.
  8. Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

 

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!