Dutch Baby Pancake

Dutch Baby Pancake
Dutch Baby Pancake, den här otroligt goda och fluffiga ugnspannkakan toppad med färska jordgubbar och bananer är en absolut pannkaksfavorit här hemma. Dessutom superlätt att göra, blanda ihop smeten och sätt i ugnen och resten sköter sig självt. Toppa med lite färska bär och frukter och njut av en riktigt god pannkaka.

Recept på Dutch baby pancake

Sammanfattning: Dutch Baby pancake är en fluffig ugnspannkaka som görs i en stekpanna i ugnen. Väldigt enkel och god pannkaka som passar perfekt till frukost och brunch! Servera med lite färska bär och frukt.

Vad behövs för att göra en Dutch baby?

      • 1 dl vetemjöl
      • 1 msk socker
      • 1 dl mjölk
      • 3 ägg
      • 4 msk smör
      • Lite kanel
      • En nypa muskotnöt

Hur gör man?

  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Sätt in en stekpanna som är 25-28cm i diameter med smör i ugnen och vänta tills smöret smält.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och vispa ihop tills du har en fin smet utan klumpar.
  3. Häll smeten i stekpannan och sätt i ugnen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills pannkakan har rest sig och fått en fin färg.
  5. Ta ut din Dutch Baby pancake från ugnen och toppa med bär och frukt.
  6. Servera och njut av en supergod frukost!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


4 betyg