Pasta Pepperoni

Pasta Pepperoni
Pasta pepperoni, en supergod pastagratäng med pepperoni som smaksättare. Otroligt gott och en bra pastarätt att variera med. Gratängen går väldigt snabbt att laga och passar utmärkt som en snabb middag när det är lite stressigt hemma. Vi använde rigatoni som pasta men det går självklart att använda vilken pasta som du än föredrar. Toppat med lite basilika och massor av mozzarella och parmesan blir det en riktigt krämig och härlig gratäng!

Recept: Pasta pepperoni

SammanfattningEn pastagratäng med smak av pepperoni. Väldigt krämig och härligt ugnsbakad pasta som passar perfekt till den snabba middagen.

Ingredienser

  • 300 gram pasta
  • Olivolja
  • 1/2 gul lök
  • Oregano och basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl riven Mozzarella
  • 1 dl riven Parmesan
  • 15-20 pepperonis

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 225˚C.
  2. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt oregano, basilika, salt och peppar. Låt koka i cirka 15 minuter.
  3. Koka upp saltat vatten och koka din pasta enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. När det kokat klart kan du röra ner pastan i tomatsåsen samt pepperoni.
  5. Häll pastan ner i en ugnsform och toppa med mozzarella och parmesan.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Servera och toppa med lite basilika!

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!