Grillad aubergine med granatäpple och getost

Grillad Aubergine
Passade på att göra grillade auberginer med granatäpple och getost i helgen. Blev riktigt gott och det ser också otroligt vackert ut! Jag la även på lite valnötter och salladsblad samt salt och peppar. Går utmärkt att baka i ugnen men om man vill ha den grillade smaken så rekommenderar jag att använda en grill om säsongen tillåter.

Recept: Grillad aubergine med granatäpple och getost

Sammanfattning: En av mina favoriter när det kommer till vegetariska rätter, grillad aubergine med granatäpple och getost. Toppad med valnötter och salladsblad.

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • Färsk getost
  • Granatäpple
  • Valnötter
  • Salladsblad av valfri sort
  • Salt & peppar
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Börja med att dela din aubergine på mitten och värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Pensla aubergine med olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg på en plåt och baka i mitten av ugnen i runt 30 minuter beroende på storlek av aubergine. Det går även bra att grilla om säsong tillåter.
  4. Förbered granatäpple genom att dela det och ta ut kärnorna. Hacka valnötter och dela getosten i mindre bitar.
  5. Skölj av salladen.
  6. När auberginen är klar kan du ta ut ur ugnen och dekorera med valnötter, granatäpple, salladsblad. toppa med salt och peppar.
  7. Servera och njut av en härlig mix av smaker!

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg