Surdegspannkakor med blåbär

Surdegspannkakor med blåbär

Surdegspannkakor med blåbär! Otroligt goda amerikanska pannkakor som är gjorda på surdeg vilket ger en härligt syrlig smak. Passar alldeles utmärkt för söta pannkakor och när det serveras med en klick smör, honung och blåbär så kan det inte bli mycket bättre! Otroligt gott, njut av fluffiga surdegspannkakor till frukost eller brunch!

Recept på Surdegspannkakor med blåbär

Sammanfattning: Surdegspannkakor, otroligt goda amerikanska pannkakor med blåbär som är gjorda på surdeg. Det ger lite extra syrlig smak som passar alldeles utmärkt till söta pannkakor.

Vad behövs för att göra Surdegspannkakor?

  • 240 gram vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 4,5 dl mjölk
  • 200 gram surdegsstarter
  • Smeten från igår
  • 2 ägg
  • 50 gram smält smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Hur gör man Surdegspannkakor?

  1. Blanda ihop vetemjöl, socker, mjölk och din surdegsstarter. Låt stå täckt över natten i rumstemperatur.
  2. Vispa ihop ägg, smält smör och rör sedan ner smeten från gårdagen.
  3. Häll ner salt och bakpulver och rör om.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek surdegspannkakorna tills de fått fin färg på båda sidor och rest sig.
  5. Stek på medelvärme och servera med, honung, smör och blåbär.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg