Pulled Chicken Sandwich

Pulled Chicken Sandwich kan vara något av det godaste vi har lagat på längre. Smakrik kyckling och bröden som har potatis i sig blev otroligt saftiga och fluffiga, precis som dom ska vara. I brödet hade vi förutom pulled chicken även lite sallad, gurka, tomat och lite BBQ-sås. Otroligt gott och safigt!

Pulled Chicken Sandwich

Recept: Pulled Chicken Sandwich

Sammanfattning: En fruktansvärt god macka med en smakrik pulled chicken i ett väldigt saftigt bröd

Ingredienser

    Pulled chicken:

  • 7-800 gram kycklingfilé
  • 2 dl Sweet Baby Ray
  • 1/2 paprika
  • 1/2 gul lök
  • Olja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Paprikapulver

  • Bröd:

  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 potatisar
  • 12,5 g färsk jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 350 g vetemjöl
  • 25 g smör
  • 1 ägg

Instruktioner

    Pulled chicken:

  1. Värm ugnen till 150 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver och fräs snabbt så de får lite färg.
  2. Lägg i en ugnssäker form, ha på lite olja, Sweet Baby Ray och lök- och paprikaklyftor.
  3. Lägg på lock och låt stå i 2-3 timmar. Kycklingen ska trilla sönder när du drar med gaffeln.
  4. När den är klar drar du isär den med två gafflar direkt och blanda med såsen.

  5. Bröd:

  6. Börja med att skala och koka två potatisar tills de är mjuka. Mosa de sedan med en potatispress.
  7. Blanda sedan ihop vatten och mjölk och värm det till det är fingervarmt. Ta lite av degvätskan och rör ut i potatismoset.
  8. Smula sedan ner jäst, salt och sockret i en skål och slå över resten av degvätskan så att det löses upp.
  9. Rör ner potatismoset.
  10. Blanda nu ner mjölet och kör cirka 5 minuter.
  11. Knäck ett ägg och vispa ägget, rör ner halva ägget i degen och spara resten till pensling.
  12. Rör sedan ner smöret som ska vara mjukt och kör köksassistenten i cirka 10 minuter. Degen ska släppa från kanterna.
  13. Täck med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
  14. När det jäst klart, dela degen i 8 delar och forma till bollar som du plattar till på en plåt. Låt sedan jäsa i cirka 50 minuter.
  15. Ägget du sparade vispar du ut med lite vatten och penslar bröden med.
  16. Grädda bröden sedan i 12 minuter på 200 grader.

Färdigt på: 3 timmar

Antal portioner: 8



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!