Bucatini med hemmagjord pesto, körsbärstomater och halloumi

Bucatini hemmagjord pesto med körsbärstomater och halloumi
Min basilikaplanta växer något enormt nu i sommarvärmen och det är svårt att hinna med och skörda i takt med att den växer. I helgen passade jag på att göra en hemmagjord pesto som jag använda i den här utsökta pastarätten, bucatini med hemmagjord pesto, körsbärstomater och halloumi. Så gott och somrigt!

Recept: Bucatini med hemmagjord pesto, körsbärstomater och halloumi

Sammanfattning: Bucatini med Hemmagjord Pesto, körsbärstomater och halloumi. En alldeles utsökt och enkel pasta som går otroligt snabbt att laga ihop och som smakar så mycket sommar det bara går.

Ingredienser

  • 300 g bucatini
  • 200 gram körsbärstomater
  • 100 g halloumi
  • 100 g färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk pinjenötter
  • 50 gram Parmesan
  • Salt och svartpeppar
  • 8 msk olivolja
  • 30 g rumstempererat smör

Instruktioner

  1. Skölj av basilikan.
  2. Mixa ihop basilika, pinjenötter, den finhackade vitlöken och olivoljan i en matberedare. Det funkar även med en mortel eller mixer. Strö över lite salt och svartpeppar och mixa sedan. Häll ner olivoljan. Häll ner osten och smöret och blanda tills det blivit helt mixat. När det är dags att servera pastan är den en bra idé att mixa peston med en matsked av pastavattnet för att göra den lite lösare.
  3. Koka bucatini enligt förpackningens instruktioner. Dela halloumin i 2×2 kuber och stek tills den har fått en fin färg. Dela körsbärstomaterna på hälften och stek upp.
  4. Blanda pastan med peston, halloumin och tomaterna och servera med lite svartpeppar på toppen.

Färdigt på: 20 minuter

Portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!