Bruschetta med mozzarella, tomat och basilika
En italiensk bruschetta med mozzarella, tomat, basilika och champinjoner. Den här härliga bruschettan använde vi som förrätt till en middag tidigare i veckan. Så himla enkelt att göra men otroligt gott. Det finns oändligt med toppingar att använda, den här gången blev det med mozzarella, tomat, basilika och lite champinjoner som rostades i ugnen. Supergott!
Recept: Bruschetta med mozzarella, tomat och basilika
Sammanfattning: Bruschetta är den klassiska italienska förrätten som alla älskar. Enkelt att göra och det går att variera i all oändlighet. Den här bruschettan är med mozzarella, tomat och basilika och lite svamp. Supergott!
Ingredienser
- 1 Baguette
- Tomat
- Basilika
- Olivolja
- Champinjoner
- Mozzarella
- Salt & peppar
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225°C
- Skiva baguetterna och ringla över lite olivolja. Salta och peppra lite.
- Skiva tomat och svamp och lägg på brödet. Ringla över mozzarella och lite basilika.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter eller tills osten smällt och fått färg.
Färdigt på: 15 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Ska testas på sommaren. Vägrar använda tomater under vinter halvåret här i Sverige:))
Förstår det, här växer tomaterna fortfarande på balkongen som tur är! :)