Svamprisotto

Svamprisotto blev middagen ikväll och herregud vad gott det är med risotto. Vi gjorde en krämig svamprisotto på arborioris och champinjoner men man kan självklart använda sig av kantareller eller den svamp som man gillar mest. Risotto tar sin lilla tid att tillaga men det är det verkligen värt för risotto är så gott.

Svamprisotto

Recept: Svamprisotto

Ingredienser

  • 2 dl arborioris
  • 200 gram champinjoner, kantareller eller annan svamp
  • 1/2 gul lök
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 7-8 dl vatten
  • 1-2 dl riven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka upp 7-8 dl hönsbuljong.
  2. Fräs svamp och lök i en kastrull med smör eller olja tills det har fått färg. Tillsätt sedan riset och fräs det någon minut.
  3. Slå sedan på 2-3 dl av hönsbuljongen. Häll bara i 1 dl buljong i taget och häll inte på mer förrän du sett att det som är i kastrullen kokat bort.
  4. Låt risotton stå och sjuda i cirka 30-40 minuter tills risotton är mjuk och krämig. I slutet tillsätter du den rivna osten och rör om.
  5. Smaka av med salt och peppar.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!