Tortellini med ricotta i tomatsås

Tortellini i tomatsås
Tortellini är en fantastisk pasta som passar utmärkt att äta som den är eller servera den i en sås. Igår gjorde jag den här härliga tortellini med ricotta i en smakrik tomatsås fylld med basilika och härliga italienska smaker. Strö över lite härligt lagrad parmesan och njut av en fantastiskt pasta som verkligen gifter sig i munnen med den fylliga tomatsåsen.

Recept: Tortellini med ricotta i tomatsås

Sammanfattning: Otroligt smakrik och härlig tortellini med ricotta i en tomatsås. Fantastiskt gott och superenkelt att göra och passar utmärkt både som lunch och middag!

Ingredienser

Pasta med tomatsås

  • 350 gram färsk Tortellini med ricotta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • Salt & peppar
  • 1 burk krossade tomater & några tomater
  • Parmesan
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Börja med att hacka gul lök, vitlök och färsk basilika.
  2. Fräs löken i olivolja i cirka 5 minuter eller tills den får en gyllene färg.
  3. Rör ner de krossade tomaterna och några körsbärstomater och låt koka upp. Krydda med basilika, svartpeppar och salt. Jag hade även i någon matsked rött vin för den där extra härliga smaken. Låt nu tomatsåsen sjuda 1-2 timmar.
  4. När såsen börjar bli klar kan du koka upp vatten med lite salt och koka den färska tortellinin enligt förpackningens instruktioner.
  5. Rör ihop tortellini och tomatsås, häll ner runt 3 matskedar pastavatten om din tomatsås blivit för tjock och låt det koka upp. Rör ner riven parmesan och servera!

Färdigt på: 50 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!