Tortellini med ricotta i tomatsås

Tortellini i tomatsås
Tortellini är en fantastisk pasta som passar utmärkt att äta som den är eller servera den i en sås. Igår gjorde jag den här härliga tortellini med ricotta i en smakrik tomatsås fylld med basilika och härliga italienska smaker. Strö över lite härligt lagrad parmesan och njut av en fantastiskt pasta som verkligen gifter sig i munnen med den fylliga tomatsåsen.

Recept: Tortellini med ricotta i tomatsås

Sammanfattning: Otroligt smakrik och härlig tortellini med ricotta i en tomatsås. Fantastiskt gott och superenkelt att göra och passar utmärkt både som lunch och middag!

Ingredienser

Pasta med tomatsås

  • 350 gram färsk Tortellini med ricotta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • Salt & peppar
  • 1 burk krossade tomater & några tomater
  • Parmesan
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Börja med att hacka gul lök, vitlök och färsk basilika.
  2. Fräs löken i olivolja i cirka 5 minuter eller tills den får en gyllene färg.
  3. Rör ner de krossade tomaterna och några körsbärstomater och låt koka upp. Krydda med basilika, svartpeppar och salt. Jag hade även i någon matsked rött vin för den där extra härliga smaken. Låt nu tomatsåsen sjuda 1-2 timmar.
  4. När såsen börjar bli klar kan du koka upp vatten med lite salt och koka den färska tortellinin enligt förpackningens instruktioner.
  5. Rör ihop tortellini och tomatsås, häll ner runt 3 matskedar pastavatten om din tomatsås blivit för tjock och låt det koka upp. Rör ner riven parmesan och servera!

Färdigt på: 50 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!