Chicken tikka masala

Chicken tikka masala är en indisk rätt som egentligen påstås ha kommit till i Storbritannien. Åker du till London hittar du den över allt och alla har sin egen variant av chicken tikka masala. Det har blivit en maträtt som jag brukar göra efter jobb eftersom den går så snabbt att göra och det är perfekt till matlådor. Mitt recept är ett enkelt sådant som tar fram de härliga indiska smakerna men håller sig ändå mild.

Chicken tikka masala

Recept: Chicken tikka masala

Sammanfattning: Snabblagad och smakrik indisk kycklinggryta

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk riven ingefära
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 msk garam masala
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt

Instruktioner

  1. Börja med att hacka lök, vitlök, morot och paprikan. Riv sedan ingefäran.
  2. Skär kycklingen i lite större bitar.
  3. Hetta upp en gryta med lite olja och stek kycklingen och grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll ner de krossade tomaterna, tomatpurén och garam masalan. Låt koka under lock i 15 minuter.
  5. Till slut rör ner yoghurten och grädden.
  6. Servera med ris.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!