Brunsås med steksky

Brunsås med steksky – Idag blev det en riktigt söndagsmiddag blev det här hemma hos oss idag. Hade köpt en bit fransyska som jag tänkte skulle passa utmärkt till att bli vår söndagsstek. Middagen sköter sig själv i princip och det blir såå gott!

Oxstek

Receptet jag använde mig av är min farmors finfina recept som hon har haft med sig under hela sitt liv från sin mamma. Allt man behöver är en köttbit, morötter, steklök, oxbuljong, svartpeppar och salt. Hela receptet hittar du här!

Till detta åt vi pressgurka, rårörda lingon och kokt potatis samt en brunsås gjord på skyn från steken.

Oxstek

Recept: Brunsås med steksky

Ingredienser

  • 3 dl steksky
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • ½ tsk strösocker
  • 1 tsk soya
  • mjöl eller maizena till redning

Instruktioner

  1. Ha kvar stekskyn i stekgrytan, häll i mjölken/grädden.
  2. Låt koka upp, sänk värmen och vispa i strösocker och soya.
  3. Låt småkoka i 3min och red av med mjöl+potatisvatten eller maizena.


(Inga röster)

Festlig mat Husmanskost Kött Recept