Kall filsås till fisk

Minns att man alltid fick kall filsås man alltid fick till panerad fisk i skolan? Jag har alltid tyckt att den såsen ska det vara till just panerad fisk, inget annat funkar. Inte hollandaise eller citronsås. Jag tänkte därför dela med mig av den till er, om ni också saknar skolans filsås ibland.

Kall filsås

Recept: Kall filsås

Ingredienser

  • 4 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 3/4 dl bostongurka
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • ev. lite färsk dill

Instruktioner

  1. Häll gräddfilen i en skål, om du använder turkisk yoghurt kan det vara all idé att låta den rinna av lite först.
  2. Blanda sedan i majonnäsen och bostongurkan. Rör om och smaka av med salt och citronpeppar. Låt stå kallt minst 30min innan servering.
  3. Passar till panerad fisk och kokt potatis.
.
Tips: Vill man ha mer sting i såsen, kan man med fördel blanda i lite chilisås eller tabasco.
.

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(3 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!