Pressgurka

Pressgurka är ett tillbehör som är ett måste för mig till klassisk husmanskost, där kött och färs är inblandat tillsammans med potatis. Det är väldigt enkelt att göra och kräver inte så stor arbetsinsats.

Pressgurka

Recept: Pressgurka

4 portioner pressgurka

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 3 ½ krm salt
  • 2 ½ msk 12% ättika
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 msk socker
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 ½ msk hackad persilja

Instruktioner

  1. Skiva gurkan (jag använder osthyvlen till detta) Blanda gurkskivorna med saltet och lägg tyngd över i 30min, så att gurksaften pressas ut.
  2. Under tiden kan du göra ett lag av ättikan, vattnet, sockret i en liten skål. Blanda tills sockret har lösts upp. Ha sedan i vitpepparn och persiljan. Lägg sedan i gurkan och låt stå i minst 1 ½h innan servering.
Gurka


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!