Lasagne recept

Det fick bli en mumsig lasagne för nu när det är helg vill man ju äta lite extra gott, och idag blev det en lasagne med massa gott i. Bland annat parmesan, svamp och massa basilika. Den är riktigt god och går hem hos både stora och små!

Lasagne

 

Recept: Lasagne

Ingredienser

  • 1 sats bolognese
  • 8-10 lasagneplattor med spenat (Barilla)
  • 100g skivade champinjoner
  • 1 liten hackad morot
  • hackad färsk basilika
  • riven parmesan
  • 1 dl riven valfri ost (Vi hade herrgårdsost)
  • 2 msk mjöl
  • 3,5 dl mjölk
  • vitpeppar

Instruktioner

  1. Gör köttfärsen enligt receptet och ha i moroten och champinjonerna.
  2. Gör sedan ostsås, genom att hälla 2msk mjöl i en kastrull, som du sedan vispar ut tillsammans med 3,5 dl mjölk.
  3. Låt det koka upp under omrörning och låt sedan puttra i 2-3min.
  4. Riv ner lite vitpeppar och ha sedan i 1 dl av den valfria osten. Ta av från plattan.
  5. Lägg sedan lite köttfärs i en ungssäker form och lägg över lasagneplattor. Häll över lite ostsås och nya lasagneplattor. Fortsätt så tills köttfärsen tar slut. Tänk dock på att det översta laget ska bestå av ostsås.
  6. Riv över lite parmesan och strö över den hackade basilikan.
  7. Ställ in i ugnen på 225º i 20min.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!