Ugnspannkaka

Ugnspannkaka är en klassisk rätt som vi brukar göra då och då när vi har lite ont om tid. Det går otroligt snabbt att röra ihop ingredienserna och sen sköter den sig själv i ugnen och du har en måltid för 4 personer på cirka 30 minuter. Vi brukar variera lite med smaksättning, man kan bara göra en naturell så att säga, eller så kan man ha i bacon som vi hade i detta receptet eller kanske lite lök eller äpple.

Ugnspannkaka

Recept: Ugnspannkaka

Sammanfattning: Grundrecept på ugnspannkaka

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 paket bacon
  • Lingonsylt

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 225°.
  2. Vispa sedan ihop mjölet med hälften av mjölken tills det blir en slät och fin smet.
  3. Vispa sedan i resterande mjölk tillsammans med ägget och sedan saltet.
  4. Smält smöret och häll i en långpanna.
  5. Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  6. Servera med lingonsylt.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!