Chili con carne på högrev

Chili con carne på högrev är ett riktigt långkok som passar perfekt till söndagsmiddag när man har lite mer tid att titta till grytan. Vi brukar servera med ris, nachochips och lite gräddfil för att runda av smakerna.

Chili con carne på högrev

Recept: Chili con carne på högrev

Sammanfattning: Ett riktigt gott långkok med högrev och bönor

Ingredienser

  • 800 gram högrev
  • 1 gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 st urkärnad chilipeppar
  • 1 msk ingefära
  • 500 gram krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 st lagerblad
  • 500 gram kidneybönor
  • Smaka av med salt, svart- och cayennepeppar

Instruktioner

  1. Börja med att putsa köttet och skär det sedan i stora bitar, cirka 2-3 cm.
  2. Hacka alla grönsakerna fint.
  3. Bryn sedan köttet i lite smör i en gryta och när köttet fått lite färg rör du ner de hackade grönsakerna.
  4. Släp på de krossade tomaterna, vattnet, buljongtärningen och kryddorna.
  5. Låt sjuda i cirka 2 timmar.
  6. Smaka av och rör sedan ner bönorna och låt sjuda i några minuter innan det är dags för servering. Passar perfekt att servera med ris, lite guacamole och nachochips.

Färdigt på:2 timme

Antal portioner: 4


(Inga röster)