Minestronesoppa

Minestronesoppa tycker jag ska vara riktigt tomatig och god, men självklart finns det 100 olika recept på hur folk tycker en minestronesoppa ska smaka. Här är vårt recept på hur vi brukar tillaga minestronesoppa, där vi bland annat har morot, palsternacka och pasta i. Soppan kan man servera med en bit nybakat bröd, t.ex en bit surdegsbröd eller källarfranska

 

Minestronesoppa

Recept: Minestronesoppa

Ingredienser

  • 400g passerade tomater
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten palsternacka
  • 1 morot
  • ½ dl färsk hackad basilika
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl risoni
  • 1 st skivad chorizo
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Finhacka löken, palsternackan och moroten.
  2. Hetta upp en gryta med olivolja och stek dessa tillsammans med den pressade vitlöken hastigt.
  3. Ha i tomatpurén och rör om.
  4. Tillsätt de passerade tomaterna, vattnet och buljongtärningen.
  5. Låt koka upp och tillsätt sedan risonin tillsammans med den hackade basilikan.
  6. Låt koka 10min och ha sedan i skivad chorizo.
  7. Låt koka ytterligare 5min och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera soppan med en bit bröd.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!