Kantarellsoppa

Kantareller, skogens guld som man så vackert brukar säga fick bli vår middag ikväll i form av en kantarellsoppa. Kantarellerna plockade vi hemma hos mina föräldrar som har sin tomt full av skogens guld, så nu har vi en stor påse över i frysen att ta fram till nästa gång. Vi ville testa något nytt istället för kantarellpaj eller bara smörstekta så det fick helt enkelt bli en soppa och det blev riktigt gott. Kantarellsoppan passar både som förätt och huvudrätt och man kan servera den tillsammans med en bit bröd.

kantarellsoppa

Recept: Kantarellsoppa

2 portioner

Ingredienser

  • ½ liter färska kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Hacka kantarellerna och stek i smör.
  2. Häll över de stekta kantarellerna i en kastrull och tillsätt vetemjölet och rör om.
  3. Vispa ner grädden och vattnet.
  4. Tillsätt buljongen och låt koka i ca 10min.
  5. Ha sedan i vitvinsvinägern och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera tillsammans med en bit bröd.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!