Tacos

Tacos har väl nästan blivit av en svensk mattradition. Det är snabbt och lätt och oerhört gott, vilket passar allt från flerbarnsfamiljer till studenter. Jag tänkte mest slänga upp vad vi har när vi äter tacos och kanske få lite kommentarer på hur ni äter er tacos, och vilka tillbehör som är måsten hemma hos er?

Tacos

Recept: Tacos

Ingredienser

    • Blandfärs med tacokrydda*
    • Små tortillabröd (Icas 8st)
    • Tortillachips med ostsmak
    • Gräddfil/creme fraich
    • Majs
    • Gurka
    • Paprika
    • Tomat
    • Ananas i bitar
    • Riven ost
    • Santa Marias pineapple salsa

*Vill du göra egen tacokrydda har jag ett recept för det:

  • 3 msk chilipeppar
  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk chilipulver
  • 2 msk malen spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1½ tsk torkad oregano
  • 1 msk salt
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 1 msk socker

Instruktioner

  1. Blanda alla kryddor i en skål och häll över när du steker köttfärsen. (Du behöver inte använda allt utan du kan spara det i en burk till nästa tacosmiddag)
  2. Tillsätt sedan lite vatten och låt det koka ihop i ca 10min.
Pineapple Salsa

Har ni inte provat Santa Marias pineapple salsa så spring iväg och köp en och prova. Det är en riktigt god salsa och kan vara ett bra substitut till den vanliga salsasåsen, som man lätt kan tröttna på. Det är en sötstark tomatbaserad salsa med bitar av ananas och lök. Funkar bra till all mexikansk mat, men även grillat kött och curryrätter. Det är Sebastians absoluta måste till tacos, annars äter han inte det.

 
 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!