Recept på kyckling i ugn

Kyckling i ugn är en favorit som verkligen fungerar alla dagar i veckan. Det är en perfekt måltid som går snabbt och inte kräver mycket uppmärksamhet från kocken. Vi har många olika recept på kyckling i ugn där varje skiljer sig åt och det är det som är lite av charmen med kyckling, du kan variera recepten i all oändlighet.

Med några små detaljer kan du göra om det kycklingen från en vardagsrätt till en festrätt. Det krångligaste med att göra hel kyckling i ugn är att man måste tranchera den men med en enkel guide brukar det gå relativt snabbt. Är det familjen så spelar det ingen roll men om du har vänner över så är det kanske värt att imponera lite och träna på att dela kycklingen innan.

Hel kyckling i ugn

Recept på kyckling i ugn

Hel kyckling i ugn är en enkel rätt som du bara snabbt kan göra i ugnen. Det fyller den med någon god fyllning och serverar med lite rotsaker om så önskas. Du hittar vårt recept på hel kyckling i ugn här.

Det blir riktigt saftig och smakrikt och du kan justera smaken beroende på vad du fyller kycklingen med. Receptet ovan är med örter men du kan variera det efter vad du känner för.

Recept på kycklingfilé i ugn

Om du inte vill göra hel kyckling i ugn så kan du istället laga kycklingfilé i ugn, det är betydligt enklare och snabbare och du kan räkna med en tillagningstid på 20 minuter istället för 1-2 timmar som en hel kyckling kan ta. Ett gott recept är att linda kycklingen i bacon. Det är viktigt att hålla koll på temperaturen då det går väldigt snabbt att kyckling blir tillagad för länge och blir väldigt torr.

Recept på kycklingfilé i ugn

Sammanfattning: Ett enkelt recept på kycklingfilé i ugn som går riktigt snabbt att laga ihop.

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • 150 gram mozzarella
  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • Salt och peppar
  • 4 st skivor parmaskinka

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skär dina kycklingfiléer så att du får två delar men så att de ändå sitter ihop. Salta och peppra, lägg mozzarella, soltorkade tomated och basilika.
  3. Rulla parmaskinka runt kycklingen.
  4. Grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter tills du har fått upp den till minst 65 grader.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Kycklinglårfilé i ugn

En annan uppskattad del av kycklingen är kycklinglårfilé som är lite saftigare och som går utmärkt att använda i matlagning. Det går även så klart att göra kycklinglårfilé i ugn och speciellt om det är gratänger och liknande. Tänk på att den inte behöver särskilt lång tillagningstid eftersom det är betydligt mindre bitar än en kycklingfilé.


1 betyg

Kyckling Recept