Melanzane alla Parmigiana

Aubergine parmigiana
Melanzane alla Parmigiana är en nyttigare variant på lasagne kan man säga. Istället för att använda pasta som lasagneplattor använder man sig av skivad aubergine som verkligen gifter sig med den smakrika tomatsåsen som stått och puttrat med örter. För att göra rätten komplett toppar du den med ett härligt lager parmesan!

Recept: Melanzane alla Parmigiana

Sammanfattning: Melanzane alla Parmigiana är en smakrik italiensk rätt som är baserad på aubergine i en härlig tomatsås med parmesan och örter.

Ingredienser

Tomatsås:

  • 2 aubergines
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 gul lök
  • 1 tesked oregano
  • 1/2 hand färsk basilika
  • 600 gram krossade tomater
  • Olivolja
  • Parmesan
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Skiva auberginen i tunna skivor och lägg sedan i ett durkslag med lite salt. Efter ett par minuter börjar vätskan dras ut och du kan sedan hetta upp en stekpanna med olivolja för att ge auberginen lite fin stekyta.
  2. Börja koka tomatsåsen genom att hacka gul lök och vitlök fint, stek upp i olivolja och tillsätt sedan krossade tomater, örter, salt och peppar. Låt puttra i cirka 20 minuter.
  3. När såsen är klar kan du börja hälla lite sås i botten på en ugnsfast form. Börja sedan bygga lager med aubergine, tomatsås och riven parmesan. Avsluta med lite tomatsås och rejält med parmesan.
  4. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.
  5. Toppa med basilika och servera!

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!