Mintkyssar
Nu när det är påsk så brukar vi alltid göra något litet påskgodis att bjuda på och i år så testade vi på att göra mintkyssar. Man brukar ju ha det till jul men det passar lika bra till påsk och för att göra det lite barnvänligare så använde vi gula Nonstop som vi fäste med mörk choklad så att det såg ut som stekta ägg. Mintkyssarna ska bli lite mjuka i mitten och ett litet tips är att vispa äggvitan rejält, du ska verkligen kunna vända bunken med äggvitan upp och ner utan problem annars kan det bli svårt att få mintkyssarna att stelna senare.
Recept: Mintkyssar
Sammanfattning: Enkelt recept på mintkyssar
Ingredienser
- 1 äggvita
- 7 droppar pepparmintolja
- 3 1/2 dl florsocker
- 10 g mörk choklad
- 25 gula Nonstop
Instruktioner
- Börja med att vispa äggvitan så att den blir fast, du ska kunna vända på bunken utan problem. Tillsätt sedan pepparmintoljan och rör om.
- Sikta ner lite florsocker i taget och vispa ihop så att det blir en rätt så fast massa.
- Fyll sedan en sprits med massan och spritsa ut dom på bakplåtspapper.
- Låt de stå och torka i minst 6 timmar men gärna ännu längre.
- De kommer vara lite mjuka i mitten.
- När mintkyssarna stelnat så smälter du den mörka chokladen och sen doppar du den ena sidan med Nonstopen i chokladen och fäster sedan Nonstopen på mintkyssen. Låt stelna 1 timme.
Färdigt på: 20 minuter
Antal portioner: 12
Glad påsk till er och tack för denna fina matblogg. Jag tycker att den är jätte bra. Det är inte många kommenterar ni får,men ni bloggar ändå.
Ni skriver och förklarar på ett bra och enkelt sätt. Har testat många av eran recept. Senast en bortglömd klassiker hos mig persiljejärpar med gräddsås och pressgurka testade jag. Igår kyckling med curry och ananas. Ananasen var pricken över i et. Jag tog även lite cashewnötter.
Om ni nån gång slutar och blogga hoppas jag ändå att ”guld värda” matskafferiet kommer finnas kvar.
Jag brukar inte kommentera på bloggar. Men ni ska veta att jag uppskattar det ni gör.
Lycka till med era liv.
Vad jag förstår så är ni två unga studenter.
Glad påsk Gülay!
Tack så jättemycket för dina fina ord, det värmer verkligen! Det är läsare som du som gör det så kul att blogga så du ska ha ett jättetack för det med :) Vi kommer blogga på i många år till och skulle vi någon gång ta en paus så lovar vi att recepten kommer ligga kvar här under tiden.