Mintkyssar

Nu när det är påsk så brukar vi alltid göra något litet påskgodis att bjuda på och i år så testade vi på att göra mintkyssar. Man brukar ju ha det till jul men det passar lika bra till påsk och för att göra det lite barnvänligare så använde vi gula Nonstop som vi fäste med mörk choklad så att det såg ut som stekta ägg. Mintkyssarna ska bli lite mjuka i mitten och ett litet tips är att vispa äggvitan rejält, du ska verkligen kunna vända bunken med äggvitan upp och ner utan problem annars kan det bli svårt att få mintkyssarna att stelna senare.

Mintkyssar

Recept: Mintkyssar

Sammanfattning: Enkelt recept på mintkyssar

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 7 droppar pepparmintolja
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 10 g mörk choklad
  • 25 gula Nonstop

Instruktioner

  1. Börja med att vispa äggvitan så att den blir fast, du ska kunna vända på bunken utan problem. Tillsätt sedan pepparmintoljan och rör om.
  2. Sikta ner lite florsocker i taget och vispa ihop så att det blir en rätt så fast massa.
  3. Fyll sedan en sprits med massan och spritsa ut dom på bakplåtspapper.
  4. Låt de stå och torka i minst 6 timmar men gärna ännu längre.
  5. De kommer vara lite mjuka i mitten.
  6. När mintkyssarna stelnat så smälter du den mörka chokladen och sen doppar du den ena sidan med Nonstopen i chokladen och fäster sedan Nonstopen på mintkyssen. Låt stelna 1 timme.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 12



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!