Svamprisotto med kyckling

Svamprisotto med kyckling
Svamprisotto med kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt. Riktigt gott och väldigt enkelt att göra! Toppa med lite parmesan och njut av en smakrik risotto.

Recept: Krämig risotto med kyckling och svamp

Sammanfattning: Svamprisotto är en av mina favoriträtter från Italien. Det kan inte gå fel när man låter riset sjuda i en härlig buljong, svamp och toppa med parmesan.

Ingredienser

Krämig svamprisotto med kyckling

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 300 gram champinjoner
  • 100 gram brun shimejisvamp
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 kycklingfilé
  • Lite timjan

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten och blanda i en kycklingbuljongtärning.
  2. Finhacka gul lök och hacka champinjonerna och shimejisvampen grovt. Fräs både lök och svamp i olivolja i cirka 5-10 minuter tills svampen och löken har fått en gyllen färg.
  3. Tillsätt risottoriset till svampblandningen och låt bli varmt under några få minuter. Häll i cirka 2 dl av kycklingbuljongen. Låt buljongen koka in och tillsätt sedan 1 dl i taget tills risotton har perfekt tuggmotstånd. Testa med jämna mellanrum. Glöm inte att blanda i lite vitt vin för lite extra smak!
  4. Stek kycklingfilén i en stekpanna tills den är genomstek och nått en temperatur på cirka 65 grader. Krydda med timjan, peppar och salt. Skär i strimlor och blanda ner i risotton.
  5. När tuggmotståndet börjar bli bra kan du röra ner lite parmesanost och servera. Toppa med liter örter och njut av en krämig svamprisotto.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!