Svamprisotto med kyckling

Svamprisotto med kyckling
Svamprisotto med kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt. Riktigt gott och väldigt enkelt att göra! Toppa med lite parmesan och njut av en smakrik risotto.

Recept: Krämig risotto med kyckling och svamp

Sammanfattning: Svamprisotto är en av mina favoriträtter från Italien. Det kan inte gå fel när man låter riset sjuda i en härlig buljong, svamp och toppa med parmesan.

Ingredienser

Krämig svamprisotto med kyckling

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 300 gram champinjoner
  • 100 gram brun shimejisvamp
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 kycklingfilé
  • Lite timjan

Instruktioner

  1. Koka upp en kastrull med vatten och blanda i en kycklingbuljongtärning.
  2. Finhacka gul lök och hacka champinjonerna och shimejisvampen grovt. Fräs både lök och svamp i olivolja i cirka 5-10 minuter tills svampen och löken har fått en gyllen färg.
  3. Tillsätt risottoriset till svampblandningen och låt bli varmt under några få minuter. Häll i cirka 2 dl av kycklingbuljongen. Låt buljongen koka in och tillsätt sedan 1 dl i taget tills risotton har perfekt tuggmotstånd. Testa med jämna mellanrum. Glöm inte att blanda i lite vitt vin för lite extra smak!
  4. Stek kycklingfilén i en stekpanna tills den är genomstek och nått en temperatur på cirka 65 grader. Krydda med timjan, peppar och salt. Skär i strimlor och blanda ner i risotton.
  5. När tuggmotståndet börjar bli bra kan du röra ner lite parmesanost och servera. Toppa med liter örter och njut av en krämig svamprisotto.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!