Äggmuffins med svamp och bacon

Äggmuffins
Äggmuffins med svamp och bacon är en frukosträtt som verkligen faller mig i smaken. Det är ungefär en äggröra som tillagas i muffinsformar. En rolig idé som brukar uppskattas av både vuxna och barn. Perfekt till LCHF också. Toppa dina äggmuffins med lite färsk persilja och njut av en härlig frukost eller brunch! Det går även att variera smaksättningen på dina äggmuffins, du kan bland annat lägga i lite tomater och även spenat passar utmärkt.

Recept: Äggmuffins med svamp och bacon

Sammanfattning: En härlig frukosträtt som går snabb att göra, äggmuffins med svamp och bacon, ost och lite persilja på toppen. Perfekt till söndagsfrukosten eller brunch.

Ingredienser

Äggmuffins

  • 6 ägg
  • 100 gram bacon
  • 100 gram champinjoner
  • 1 dl riven ost
  • Färsk persilja
  • 1/2 dl mjölk
  • Salt & Peppar

Instruktioner

  1. Skiva bacon och svamp, riv osten.
  2. Stek upp svamp och bacon i lite smör tills de fått lite gyllene färg.
  3. Hacka färsk persilja och vispa sedan ihop ägg och tillsätt alla ingredienser till äggsmeten.
  4. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!