Äggröra

Äggröra

Äggröra, en stående favorit på frukosten, men hur får man äggröran perfekt? Det är här ett enkelt recept men det krävs ändå lite teknik för att få äggröran perfekt. Mitt tips är att använda riktigt smör, snåla inte på saltet och tillaga inte äggröran för lång tid.

Recept på luftiga Äggröra och Scrambled eggs

Sammanfattning: En av mina absoluta favoriter till frukost, äggröra eller scrambled eggs om man så vill.  Otroligt gott och enkelt att laga ihop på morgonen!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk smör
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Häll äggen i en skål och blanda i saltet. Vispa äggen tills det är helt mixat och äggen har en svagt gul färg, vispa ungefär i en 1 minut.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör över medelhög värme. När smöret börjar bubbla kan du hälla ner äggröran. Låt äggröran vara utan omrörning tills dess att du ser att yttersidan av äggröran börjar bli tillagad, då kan du röra om försiktigt med stora rörelser med en stekspade tills allt blandats om. Fortsätt så tills äggen är tillagade och du fått en luftig äggröra.
  3. Totalt tar det cirka 2 minuter, äggen ska fortfarande vara lite lösa på toppen när du serverar.
  4. Servera och toppa med lite salt, peppar och eventuellt lite parmesanost om du så önskar.

Färdigt på: 15 minuter

Portioner: 2

 

 

 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!