Sockerkaka med blåbär

Sockerkaka med blåbär
Sockerkaka med blåbär en saftig variant på den klassiska sockerkakan. Blåbär kan vara den bästa fyllningen till mjuka kakor, det ger en perfekt touch till kakan som verkligen gifter sig i munnen samtidigt som det gör kakan lite saftigare på samma gång. Självklart kan du byta ut blåbären mot hallon eller jordgubbar som så önskas.

Recept: Sockerkaka med blåbär

Sammanfattning: En saftig sockerkaka med blåbär som är enkel att göra. Passar perfekt till fika eller festligare tillfällen.

Ingredienser

  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl blåbär

Instruktioner

  1. Börja med att värma ugnen till 175 grader. Smörj och bröa sedan din sockerkaksform, jag använder en brödform men det går alldeles utmärkt att använda den form som du föredrar.
  2. Vispa ihop ägg och socker tills det blivit riktigt vitt och pösigt. Rör ihop mjölet med bakpulver och vaniljsocker.
  3. Smält sedan ditt smör och häll ner mjölken så att temperaturen sjunker. Rör ner blandningen i äggblandingen och rör om. Rör sedan ner mjölblandningen och häll i din sockerkaksform. Varva med blåbär.
  4. Grädda din sockerkaka i cirka 30 minuter. Känn alltid med en sticka om den är klar. När din provsticka är helt torr så är sockerkakan klar!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Spara
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!