Sockerkaka med blåbär
![Sockerkaka med blåbär Sockerkaka med blåbär](https://cdn.matskafferiet.se/wp-content/uploads/2017/06/sockerkaka-med-blabar.jpg)
Sockerkaka med blåbär en saftig variant på den klassiska sockerkakan. Blåbär kan vara den bästa fyllningen till mjuka kakor, det ger en perfekt touch till kakan som verkligen gifter sig i munnen samtidigt som det gör kakan lite saftigare på samma gång. Självklart kan du byta ut blåbären mot hallon eller jordgubbar som så önskas.
Recept: Sockerkaka med blåbär
Sammanfattning: En saftig sockerkaka med blåbär som är enkel att göra. Passar perfekt till fika eller festligare tillfällen.
Ingredienser
- 50 gram smör
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl blåbär
Instruktioner
- Börja med att värma ugnen till 175 grader. Smörj och bröa sedan din sockerkaksform, jag använder en brödform men det går alldeles utmärkt att använda den form som du föredrar.
- Vispa ihop ägg och socker tills det blivit riktigt vitt och pösigt. Rör ihop mjölet med bakpulver och vaniljsocker.
- Smält sedan ditt smör och häll ner mjölken så att temperaturen sjunker. Rör ner blandningen i äggblandingen och rör om. Rör sedan ner mjölblandningen och häll i din sockerkaksform. Varva med blåbär.
- Grädda din sockerkaka i cirka 30 minuter. Känn alltid med en sticka om den är klar. När din provsticka är helt torr så är sockerkakan klar!
Färdigt på: 35 minuter
Antal portioner: 12
Mitt betyg
Lämna ett svar