Limekaka

Limekaka
Limekaka eller limepaj om man så vill är en frisk och riktigt fräsch efterrätt som väcker sommarkänslorna till liv direkt. Jag är riktigt svag för efterrätter med citrus oavsett om det är kakor, pajer, sorbet eller mousse. Jag älskar den friska lite syrliga smaken som citrusen ger efterrätten. Den här limekakan är inget undantag, en riktig godbit som passar perfekt till både middagar eller som enklare fika!

Recept: Limekaka

SammanfattningEn frisk och syrlig limekaka eller limepaj om man så vill. Riktigt somrig och fräsch efterrätt!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 125 gram smör
  • 1 st äggula
  • Fyllning:
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st lime

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Vänd ner en äggula och jobba ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en springform, cirka 22-24 cm i diameter.
  2. Låt pajdegen vila i cirka 20 minuter medan du rör ihop fyllningen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vispa ihop ägg och socker tills det blivit en vit och pösig smet. Blanda ner grädde, vaniljsocker och vetemjöl. Riv limeskal och pressa ut juicen. Rör om och häll smeten i pajformen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka  25-30 min.
  6. Låt svalna och garnera sedan med limeskivor och vispad grädde.

Färdigt på: 45 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


12 betyg