Korvbröd

Korvbröd är något man alltid köper i affären men det går minst lika enkelt att göra egna korvbröd och frysa in. Dessutom så slipper man massor med tillsatser och det blir mycket godare än köpta korvbröd.

Recept: Korvbröd

Ingredienser

  • ½ påse torrjäst el. 2 tsk
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 50 g smör
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling

Instruktioner

  1. Häll ner torrjästen i en bunke och värm upp mjölk och smör till lite över 40 grader. Rör ner blandning i bunken så att torrjästen löser upp sig.
  2. Tillsätt, mjöl, salt, socker och bearbeta degen tills den blivit smidig.
  3. Låt jäsa 30 minuter.
  4. Dela degen i 12 bitar och forma till avlånga korvbröd och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.
  5. Pensla korvbröden med ägg och grädda i ugnen på 225˚ i cirka 8 minuter och låt svalna på galler. Det går utmärkt att frysa bröden och vill du ha sesamfrön eller vallmofrön är det bara att strö över det efter penslingen.

28 betyg